Lidt nyere billeder af vores “glasbur” :)

Vi synes lige, vi ville lægge lidt nyere billeder ind af vores elskede “glasbur. Der er nemlig efterhånden mange, som skriver til os og spørger til vores løsning. Vi har også haft besøg af et skønt par, som var forbi til en snak og et kig. Vi tager hellere end gerne imod besøg 🙂 Vi kan selv huske, hvor taknemmelige vi var for, at de folk vi kom i kontakt med, var så søde og hjælpsomme og viste deres huse frem så vi selv kunne blive lidt klogere.

“Glasburet” er stadig vores allerbedste m2. Det er ikke isoleret og det har heller aldrig været planen. Vi bruger det mest mellem april og oktober og når solen står ind, kan man nærmest sidde derude hele året. Vi vælger også indimellem at tænde vores terrassevarmere på en kølig aften. Dette er absolut den bedste prioritering vi har taget i forbindelse med vores hus og vi anbefaler stadig VARMT Alument 🙂

Alument

Da vi nåede d. 8 december 2019, kom Alument endelig og monterede glas i vores overdækkede terrasse. Det er simpelhen gået hen og blevet husets bedste m2 🙂 Det er SÅ flot og vi turde ikke have håbet på så fint et resultat. Vi er ovenud tilfredse og kan virkelig anbefale Alument!

Der er monteret fast glas på den lange side( da vi aldrig vil gå ud den vej grundet niveauet på vores græsplæne) samt foldeglas i siderne. Glaspartierne er 2,84 m høje og der er benyttet 12 mm hærdet glas. Der er en dør med lås i hver af siderne.

Vi glæder os til at tage lidt billeder af løsningen til sommer, hvor det hele vil stå endnu mere knivskarpt 🙂

Vi kommer til at ELSKE disse ekstra 25 m3 🙂

Og velkommen til vores nye familiemedlem. Vi er nu blevet beriget med endnu en lille vaps. Lille fine, blide og smukke Nille. Nille er en pomeranian på 2 år og vi knuselsker hende allerede og Pukki elsker, at have fået en at dele hverdagen med 🙂

Endnu en lille fis 🙂
BEDSTE venner!!!

En opdatering er vist på tide

Jeg kan se, at det er et år siden vi har skrevet her på bloggen. Tænker det er på tide, med lidt nye billeder og nye erfaringer. Vi har en masse projekter i gang. Vi venter på at Alument.dk skal komme og sætter kæmpe glas partier i vores overdækkede terrasse(med foldeglas i siderne), vi har lige fået lagt rullegræs og Erik knokler i dag med vores skraldespands skjul. Vi har fået lavet støttemur, lagt fliser og der er i det hele taget sket rigtig meget. Stuen er dog stadig ikke færdig indrettet. Tænker virkelig over hver en lille ting der kommer indenfor døren 🙂

Erik er også ved at lave lidt om på plantegningen, så vi kan få sat et stort vinkøleskab ind i vores køkken/alrum 🙂 Det kræver lige lidt tømrer arbejde og en maler, men det skal vi nok få fikset.

Vi har også lidt kedelige erfaringer. Vi har selv håndplukket alle vores hvidevarer og har rigtig mange hvidevarer i mærket Samsung. Der har været SÅ mange problemer med deres produkter, så lige nu kører der reklamation på diverse. Heldigvis har Elgiganten i Glostrup, været gode til at hjælpe os. Vores køleskab stod pludselig af og kunne ikke reddes. Vi har så haft et gråt stående i 1/2 år nu, da det sorte køleskab er udgået. Vi får så antracit og både køle- og fryseskab bliver skiftet. Da vi havde besøg af reparatør til vores solcelle anlæg, tog han lige kort strømmen, hvilket fik vores Samsung kombiovn til at stå af. Den er brugt max 5 gange. Nu venter vi på, at Samsung kommer og kigger på den i morgen. Det ene af børnenes fine dyre Samsung tv har også drillet…….såååååå er vi trætte af Samsung? Og hvad med vore store fine dyre Witt kogeplade? HOOOOOLD nu op!!!! Den har ikke varmet som den skulle, har kun varmet i de inderste ringe og for 1 måned siden, stod 2 af kogepladerne af og står og viser fejl. Pludselig slukker kogepladen også og har svært ved at danne bro mellem 2 zoner. Der har været mange problemer med Witt, som ikke ville give sig og mente det var os der havde brugt den forkert, men heldigvis har vores redning igen været Elgiganten i Glostrup, så nu får vi en ny. Meget mærkeligt at vi har været SÅ uheldige 🙁

Nå’ men her i marts måned, kom mange af Eriks bedste venner og hjalp med at lægge fliser. En arbejds weekend = bryllupsgave. Det var dejligt at modtage hjælp som gave. Det var nogle store 60×60 fliser og så har vi fået lagt 30×30 i indkørslen.

Vores fine store fliser. Der blev lagt ca 250 m2 i alt.
Indkørsel.

Og så til det vi har ventet på længe!!! GRÆÆÆÆÆS 🙂 Vi fik leveret fra Leopold i Ringsted. Super service og rigtig god kvalitet. Vi har fået lagt ca 650 m2, så det var noget af en omgang. Vi er ikke til så mange bede og den slags, så vores have bliver en masse græs, måske en enkelt plantekasse, noget hæk og fine krukker med små træer.

Efter fjernelse af stor bukle jord.
Haven inden den blev planeret
Støttemur og start på planering
Færdig støttemur og et fint lag muld
SÅ fint 🙂
Græææææs……der var dog bestilt for lidt…haha.
Så fint. Mangler bare oppe ved vejen.

Så kom der græs oppe ved vejen 🙂
Vores golfbane 🙂
ELSKER ELSKER ELSKER vores udsigt!!! Og det bliver så fantastisk, at få store foldeglas partier i siderne så der kan åbnes helt op og så et stort fast parti ud mod det grønne areal. På den måde, kan vi nyde forår og efterår endnu mere. Kom så Alument 🙂


Lidt depot og bryggers løsning

Erik faldt for Elfas fleksible løsninger når det kommer til væg systemer/opbevaring. Så depotets- og bryggersets løsning er Elfa. Vi har også fået sat lidt op i vores skur og på kontoret. Vi var også i Ikea, da de har lignenede løsning men kvaliteten er SLET ikke den samme. Med Elfa kan man vælge alle mulige løsninger ift hylder, skuffer oa.

Ikke så organiseret endnu og hylderne stadig lidt tomme (gammelt billede, det er fyldt rigeligt op nu :))

Bryggerset er lidt specielt. Vi HADER begge at lægge tøj sammen, så vi blev enige om at alt skulle på bøjler. Vi ville have et nemt system. Vi har fået lavet en Elfa løsning, med fleksibelt tørrestativ (man ved jo aldrig hvor det tørrestativ skal stå) og så ville vi hænge bluser, skjorter osv direkte på bøjle når det kom ud af vaskemaskinen. Når det er tørt, bliver det tranporteret direkte ind på børnenes tøjstativ og vores i walk in. Vi bliver fri for at lægge for meget tøj sammen….win win 🙂

Tøjstativ og så en lille kommode til bukser osv. Undertøjet er i små kurve under stativet.

Stuen

Stuen har været opbevaring LÆNGE. Nu er den dog ryddet, men vi skal stadig lige blive helt skarpe på hvad vi vil have ind.

På en tur til Tyskland, kiggede Erik på Gin…..IGEN 🙂 De var sat fint op på hylder og da jeg, sådan lidt henkastet, fik sagt at han da skulle have gin hylder i stuen……jaaaa, så var den ligesom taget til sig og vupti…..3 styks special lavede hylder fra corfixens.dk var bestilt. Jeg er nu også yderst tilfreds med dem. Det ser da bare lækkert ud 🙂

Reolsystemet fandt vi simpelhen i dejlige Ikea. Kasserne har forskellige dybder og man kan helt selv designe til sin egen væg. Vi er så glade for det, der mangler dog bare lige lidt “fyld”. De er af mærket “Eket”.

Fine gin hylder og et lille gin citat 🙂
Ovre i hjørnet skal vi have fundet en lampe og evt en fin plante på gulvet.

Gardiner

Gardiner er altid svært. Det koster mange penge og man vil gerne finde noget fint og fleksibelt og noget man ikke lige tænker man vil blive træt af de først mange år 🙂 Og hvilket firma skal man vælge?

Vi snakkede om enten plisse up/down eller duo roller. Vi blev efter lidt snak enige om, at vi nok ville blive trætte af Duo roller. De er ikke så fleksible og vi ville nok blive lidt bims over alle de streger de får lavet når de kaster skygge 🙂

Vi havde fat i 3 firmaer, men valget blev gardinbus.com. Stig Falster fra Blechingberg Gardiner og solafskærmning, blev hurtigt sat på opgaven. Stig er yderst behagelig og meget hjælpsom og vi følte os trygge ved ham. Vi valgte sorte duette plissé up/down. Sorte i skygge og en anelse transparante når solen falder på. Vi valgte antracit farvede lister (hvor de fleste vælger hvide) samt hvide snore. På børnenes værelser, blev der sat sorte Faber mørklægnings rullegardiner op. Da Stig havde sat det hele op, kunne vi se at der var lidt farveforskel på nogle af gardinerne. Det var grundet stof, fra 2 forskellige produktioner. Intet problem, Stig bestilte nye og kom og skiftede dem ud da de nye var klar. SUPER oplevelse 🙂 Og nøj hvor er vi glade for vores valg!!!

Gardiner i køkken. Kan se der er lidt tomt på væggene (ældre billede)
Stuen
SÅ fleksibelt. Og her ses det transparante look når solen skinner direkte på dem(igen et ældre billede, den kommode er for længst ude af stuen :))
Rullegardin på et af børneværelserne

Lidt flere billeder fra børneværelserne. Her fra Nayas værelse.

Nayas værelse. 12 m2.

Bryllup

En af grundene til, at vi ikke har været så aktive, er nok at der har været et bryllup som har taget ALT vores tid. D. 22 juni, sagde vi nemlig “ja” til hinanden. Vi havde en uforglemmelig dag og efterfølgende bryllupsrejse.

Bedste dag!!

Aflevering

Travlhed, travlhed, travlhed 🙂 Det er længe siden bloggen er blevet opdateret og der er sket rigtig meget. Vi har nu boet i vores fantastiske hus i 2 måneder og er slet ikke på plads endnu. Der står stadig flyttekasser, lamper er ikke sat op, mange af væggene er stadig bare og en masse håndværkere kigger stadig forbi, for at forbedre småfejl vi har påpeget. De fortsætter heldigvis indtil vi er tilfredse. Vi har skulle have skiftet en Kuma vask, som havde fået et hak, en skæv bordplade, maler arbejde, fugearbejde og tømrer arbejde. Men det var hvad vi kunne forvente. Alle håndværkere er super søde og imødekommende, men vi glæder os til alle de sidste småting er ordnet.

Alt i alt har det været en spændende og god process. Vi fortryder på ingen måde valg af byggefirma og vores byggeleder Maria fra Ringsted afdelingen, har været fantastisk. Men der har været en del fejl som skulle rettes…..men det er det også blevet. Vi har tit snakket om, at det har været lidt ambivalent at bygge. Vi har været så glade og spændte og alligevel gik vi og ledte efter fejl hver dag når vi besøgte huset, for det var med at finde dem så de kunne rettes. Vi kunne godt have tænkt os, at vi kunne have lænet os lidt mere tilbage og bare nyde hele processen. Men folk finder hurtigt ud af hvad det kræver af tid at bygge 🙂

Men resultatet er blevet SÅ fantastisk flot!!! Vi ELSKER det og glæder os til vi er helt på plads.

Vi har fået taget lidt billeder, men skal nok lægge flere ind når vi kommer mere på plads.

 

Så blev det d.29 august 2018 og vi er nu husejere 🙂

Vores overdækkede terrasse. Den er dejlig stor med hele 25 m2.

Vores fine køkkenniche 🙂

Vores Blanco vask med Linus S armatur. Vi er SÅ glade for vasken, som er meget nem at holde.

 

Store badeværelse med dobbeltbrus

Lille badeværelse

Dansani spejlene med lysstyring. Der kan vælges hvor varmt/koldt lyset skal være + skrue op og ned for lysstyrken. Vi elsker dem. Dansanis jupiter spots i loftet, er også en af vores flotteste detaljer!!

Nedgang til stue. Den er slet ikke færdig indrettet, så billeder følger senere 🙂

OG VELKOMMEN TIL VORES NYE FAMILIEMEDLEM……..lille Pukki på halvandet år og 1700 g 🙂

PUKKI

Og nu hjemvendt til vores fantastiske hus, efter 14 dage i sydens sol 🙂

Vi får opdateret børneafdelingen, stue og køkken/alrum, bryggers og depot (med den smarte Elfa løsning) når vi er mere på plads 🙂

Klinker og inventar

Efter dage på camping, skulle vi lige forbi huset og se at alle klinkerne var lagt og til stor glæde, var der ved at blive sat inventar op 🙂 Vi fik et glædeligt stort chok, for vi anede ikke at det allerede var kommet 🙂

Vi er meget tilfredse med valget af klinker og inventaret og ikke mindst vores GENIALE sæbehylder i begge brusenicher 🙂 Klinkerne er på billederne MØGBESKIDTE, så farven snyder nok lidt 🙂

Vi var oppe og snakke med muren inden han begyndte at lægge klinkerne og vi kom med ideer til, hvordan vi ville have dem lagt og hvordan trappen skulle være. Han var meget lydhør og tegnede og fortalte. Fed oplevelse 🙂

Velkommen til 🙂

Bryggers

Alrum 🙂

Vores trappe ned i stuen…..absolut fedeste detalje ved huset (udover udsigten :))

Her skal kogepladen være. Erik skal selv montere alle hårde hvidevarer 🙂 På væggen skal vi have stavmosaik som matcher gulvet 🙂

Stavmosaikken til væggen over kogepladen……det bliver så FIIIIIINT altså 🙂

Vi får sort væg med sort køl og sort frys og 2 ovne i midten 🙂 Vi ønsker ikke integreret køl- og frys.

Stue og udsigt 🙂

Køkken

Det store badeværelse 🙂

Med dobbeltbrus og genial sæbehylde 🙂 Eriks idé…..:) De fleste laver indbygget sæbehylde, hvilket både tager m2 og er meget dyrere…..

Sæbehylde

Lille bad

Weeeee, endelig en trappe 🙂

VORES perle 🙂

Vi kan næsten ikke følge med :)

Nøøøøøøj, der sker meget og det går bare lynhurtigt!!!! Vi er SÅ glade for, at vi kun bor 1 km fra grunden OG at Huscompagniet udleverer byggenøgle, så vi kan komme op til huset lige når det passer os 🙂 Hver eftermiddag er der sket en masse. Murstenene  er oppe på 2/3 af huset og der er malet første gang i det meste af huset. Vi er stadig yderst tilfredse med valg af byggefirma. Vores byggeleder Maria, er super kompetent og handler hurtigt hvis der skulle være det mindste. De mænd der har været i gang i huset……elektrikere, malere og murere, har været SÅ søde, dygtige og imødekommende og man kan mærke de virkelig sætter en ære i deres arbejde. De eneste ting der har skulle udbedres, har været noget af det de polske håndværkere har lavet ift. at sætte indervægge op. Der har været lidt fejl hist og her som har skulle udbedres. Men ellers fint arbejde.

Vi har også byggesagkyndig på. Vi har valgt Byggesagkyndig.nu. Vi er i grove træk tilfredse, men vores byggesagkyndig har været lidt sløv med den seneste rapport og Erik har ikke kunne få fat på ham, så han har måtte ringe til hovedkontoret 2 gange. En enkelt ting skulle den byggesagkyndige se på og dette skulle udbedres og med i rapporten, men han kom for sent til at få det med. Det er vi lidt utilfredse med. Vi betaler ret mange penge for de tilsyn, så det skal altså bare være i orden!!!!

MEN vi er SÅ klar til at få overdraget nøglen d. 29/8-2018.

Fedeste følelse at komme op til huset og se de første mursten er kommet op. Vi var lykkelige og SÅ lettede over valget af mursten og fuge 🙂

Vi bliver aldrig trætte af denne udsigt og kan poste den igen og igen 🙂

VELKOMMEN 🙂

Alrum og sænket stue 🙂

Stuen….med hele 3 meter til loftet 🙂

Fra stuen og op i køkken/alrum. Soveværelset er inde til venstre 🙂

Afdelingen med depot og kontor og derefter kommer de 3 børneværelser samt badeværelse 🙂

2 styks meget tilfredse bygherrer 🙂

 

 

NU går det stærkt….. :)

Så er der sket en masse de seneste 3 uger 🙂 Hver eftermiddag, når vi kigger op til huset, er der lavet en masse. De går virkelig til den og her er lidt billeder af hvor vi er nu.

Så begyndte de på væggene. Vi var helt oppe og køre da vi kom op på grunden 🙂

Fra den overdækkede og ind i stuen 🙂

Billede taget fra det grønne område 🙂

Rejsegildet blev holdt d. 1 juni. Det var virkelig varmt, så det var dejligt med kolde øl og vand og pølser med brød. Min mor havde stået for den fine krans. Der kom virkelig mange mennesker forbi, så vi var glædeligt overrasket over hvor mange der havde lyst til at få en rundvisning i vores fine hus 🙂

Vores overdækkede terrasse, som er noget større end vi havde forestillet os da vi så den “live”!!  25 m2 🙂

Så kom undertaget på, nogle af vinduerne og hoveddøren 🙂

Udsigten er vores bedste “tilvalg”…..ELSKER den 🙂

Da vi kom op til huset i torsdags, kunne vi ikke komme ind….døren var låst. Så til Ringsted og hente byggenøgle 🙂

Fine lertegl bliver lagt.

Det giver et flot lys med ovenlys vinduer i køkkenet.

Dette bliver vores udsigt fra sengen, når vi vågner om morgenen…..LOVE it 🙂

Ungerne løber rundt i stuen……de nyder at komme med op og se dagens arbejde 🙂

NU sker der virkelig noget…..

De sidste 14 dage er der sket rigtig meget…..ikke bare på grunden men også i privaten 🙂 Huscompagniet er for alvor i gang….weeeee!!!

Omridset af huset….det ser ikke ud til at der skal ligge et 192 m2 stort hus 🙂

Fra tirsdag d. 1 maj.

2 maj 🙂 Gulvvarmen er lagt og grunden planet ud og vi kan nu RIGTIG fornemme husets form, arealet rundt om og alle værelser og rum er tegnet op 🙂

Kan lige ane vores stue, som er sænket med 60 cm.

Set nedefra stue og op mod “hovedhuset”.

ELSKER den udsigt 🙂

I morgen bliver der støbt mellem kl. 6-8….weeeee 🙂

Noget andet er…….vi havde jo sat ca. 100.000 kr af til havebudget.  Vi havde en del ekstra regninger på grunden og nogle opgraderinger, som vi bare måtte lave, da vi jo ikke sådan lige kan ændre den slags bagefter. Vi havde dog en buffer, men da vi var på kæreste tur i Spanien, friede Erik til mig på stranden med min elskede fars vielsesring. Min far døde af ALS for snart 6 år siden og siden da, har hans vielsering betydet uendeligt meget for mig.  Det var en smuk tanke.

MEN nu ryger bufferen jo på bryllup, så haven kommer nok til at vente LÆNGE…..hahaha 🙂

Smuk ring med 43 år på bagen.

Glade mennesker 🙂

El planen

Vores el plan er endt sådan ud 🙂 Uggerly el har været meget samarbejdsvillige og vi har intet at klage over når det kommer til service og engagement.

Vi har fået lysdæmper i vores overdækkede terrasse og har fået gjort klar til 2 x terrassevarmere som formentlig bliver 2 af disse 🙂

Det kræver lige 2 x 5000 watt 🙂 Prisen er ca. 5000 kr stykket og er af mærket Solamagic. Det bliver formentligt den der hedder Premium Antracit.