Plantegningen

Vi har brugt meget meget lang tid på plantegningen og har lavet rigtig mange finjusteringer undervejs. Man skal  virkelig kigge plantegningen igennem cm for cm og forsøge at visualisere det for sig. Man skal også være vågen, for byggefirmaerne vælger ofte det der er standard og “nemmest” så vær vågen!!!

Man har som regel en masse tanker i hovedet ift. hvordan rummene skal se ud.  Vi ville helst ikke have for meget spildplads, undgå en lang foredelingsgang og gerne så kvadratiske rum som muligt. Men når man har valgt sin grund og beliggenhed, som jo er det vigtigste, så må der jo bygges efter grunden så ofte  bliver det an masse kompromisser  hele vejen igennem…..det kan ikke undgås. Vi havde et kæmpe ønske om at bygge i niveau og da vi valgte en meget skrånende grund, så fik vi det ønske opfyldt 🙂 Vi har siddet med plantegninger i mange måneder inden vi overhovedet fik solgt Eriks bolig, så der er puslet meget med den.

Vores umiddelbare ønsker i starten var:  Entre, bryggers, 3 børneværelser, multirum hvor Erik også skulle have kontor og børnene ekstra plads til fælleshygge, børne/gæste badeværelse, depot, køkken/alrum, soveværelse med walk-in, større forældre badeværelse med stort dobbeltbrus samt mindre stue. Vi ønskede også dobbelt carport med redskabsrum.

Tingene er faldet lidt anderledes ud, da vi valgte at bruge flere kvadratmeter på børnenes værelser samt sløjfe multirummet og give Erik seperat kontor i stedet for. Vi mente ikke at multirummet ville få den funktion der var tiltænkt, da det var svært at indrette ordenligt da vi sad og kiggede på det. Ca 5 kvm2 gik også på at skabe plads til “gang areal”. Erik ville ikke kunne få nok ro til sit arbejde. Så vi valgte ret sent i forløbet, at lave et mindre værelse som kunne indrettes til kontor. Vores børn er ved at være så store, så de vil gerne have deres egen separate og lidt aflukket afdeling. Vores stue bliver en smule større end først antaget, men det kunne heller ikke være anderledes ift. grunden. Selve køkkenet bliver nok lidt mindre end først antaget og det gør bryggerset også. Vi legede i starten med et hus på ca. 170 kvm2 men er endt med 192 kvm2. Havde der været plads på grunden, havde nok fået et par ekstra kvadratmeter på, men der var simpelthen ikke plads 🙂

Carporten havde vi placeret ved siden af huset, indtil vi fandt ud af at den ikke kunne være der, så den bliver nu placeret foran huset. Vi har ønsket en muret søjle i stedet for en stål og har valgt en ekstra bred søjle.

Ift. konstruktionen, har vi loft til kip i entré og køkken/alrum (lydlofter). Den høje loftshøjde, fortsætter ud over stuen, så selvom man går et trin ned (60 cm) så fortsætter loftshøjden og fortsætter også ud og giver derved en lækker overdækket terrasse på 25 kvm2. Vores hus får valmet tag, da vi synes det ser  så fint ud samt at det beskytter murværket. Vores hus bygges efter BK2020, da det er et krav ifølge lokalplanen.

Vores første udkast 🙂
Et af Huscompagniets første udkast 🙂
Sidste og endelige udkast 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *